Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Belarus Ukrayna transit petrol geçiş anlaşması yaptı

Ukrayna ile denize kıyısı olmayan kuzey komşusu Belarus arasında transit petrol geçiş anlaşması yapıldı. Ukrayna’dan geçen Odesa Brodi petrol hattından Belarus petrol rafinerilerine 2011 ile 2012 yılları arasında yıllık 4 milyon ton petrolün transit geçişi konusunda anlaşma “Ukrtransneft” Başkanı Aleksandr Lazorko ile Belarus Petrol Şirketi Genel Müdürü Yardımcısı Andrey Şişko tarafından imzalandı.

Ukraynalı yetkililer yaptıkları açıklamada Belarus ile Ukrayna arasında yapılan petrol transit anlaşmasının Rusya karşıtı bir amacının olmadığının belirtti.

27 Aralık 2010’da, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin yönet iminden yapılan açıklamada Azerbaycan’ın Belarus’a yıllık 5 milyon ton ham petrol vereceği bildirilmişti.

Aynı tarihte Belaruslu yetkiler de, 2011 yılında Venezüella petrollerini almaya devam edeceklerini ve Venezüella petrolünün de Odesa Brodi hattı üzerinden geçeceği belirtilmişti.

Söz konusu petrol hattının ileriki dönemlerde Azeri ve Venezüella petrolleri ile yıllık 8 milyon ton olan tam kapasiteye kadar çıkarılması da gündemde.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]