Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ile vizelerin kaldırılmasında bir adım daha atılıyor; “Geri Kabul Anlaşması” bugün imzalanıyor

Rusya ve Türkiye arasında bir aya kadar süreli ziyaretlerde vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşmada önemli bir adım daha atılıyor. Vizesiz uygulamanın yürürlüğe girebilmesi için gerekli olan ‘Geri Kabul Anlaşması’ bugün Moskova’da imzalanacak.

Yasadışı göçle mücadelede etkin hukuki bir araç olan ‘Geri Kabul Anlaşması’ Türkiye ile Rusya arasında Moskova’da RF Federal Göç Servisi binasında imzalanacak. Sözkonusu anlaşmanın imzalanmasıyla iki ülke arasında Mayıs 2010’da imzalanan Vize Muafiyeti Anlaşmasının yürürlüğe girmesi için bir adım daha atılmış olacak.

Türkiye’de Vize Muafiyet Anlaşması 21 Haziran 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanıp, 27 Temmuz 2010’da Resmi Gazete’de yayınlandı. Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için iki tarafın da ‘Geri Kabul Anlaşmaları’ ile birlikte yasal prosüdürü tamamlamaları gerekiyor.

VİZELER TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin Cihan Haber Ajansı’na daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için Rus tarafının iç onay sürecini tamamlamasını bekliyoruz. Bunun için Geri Kabul Anlaşması’nın da imzalanması ve hem TBMM’den hem de Duma’dan geçerek yürürlüğe girmesi gerekiyor. Gerekli değişiklik taleplerini bir Nota ile Rus tarafına ilettik. Uygulamanın yeni turizm sezonuna yetişeceğini ümit ediyorum”

Ekonomik, siyasi ve kültürel alanda gelişen Rusya-Türkiye ilişkileri stratejik ortaklık yönünde hızla ilerliyor. Samsun-Ceyhan petrol boru hattında 2012’de kazma vurmaya hazırlanan iki ülke, Mersin-Akkuyu nükleer santral anlaşmasında uygulama aşamasına geldi. 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmayı mümkün kılacak yeni bir ivme yakalanırken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eş başkan oldukları ortak kabine ‘Üst Düzey İşbirliği Konseyi’ (ÜDİK) 2011’in ilk yarısında Moskova’da toplanacak. Zirve için hazırlıklara başlayan taraflar ÜDİK’in alt yapılarından biri olan ‘Toplumsal Forum’ kurullarını oluşturmuş durumda.

 

Faruk Akkan Moskova Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]