Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Wikipedia, 10. yılını kutluyor

ABD’nin San Francisco şehri merkezli ve kullanıcıları tarafında oluşturulan internet ansiklopedisi Vikipedia, kuruluşunun 10. yılını kutluyor. ‘Özgür-içerikli’ olarak tanımlanan Vikipedia, Amerikalı müteşebbis Jimmy Wales tarafından wikipedia.org sitesinde açılmıştı.

“Değiştir tuşuna basarak, ‘Merhaba Dünya’ diye yazdım.” diye sitenin ilk kurulduğunu günü anlatan Wales, şu an sitenin toplam 3,5 milyon makale ve 23 milyon sayfaya sahip olduğunu ifade etti.

Vikipedia 100 bin düzenli yazar tarafında oluşturulan ve yaklaşık 270 dilde ücretsiz ve genele açık makaleler sunuyor. Sitede şu an 17 milyon İngilizce makale bulunurken, bu rakama her gün bin 100 makale daha ekleniyor.

Sitede 2 Ocak 2011tarihi itibari ile İngilizce 3 milyon 526 bin konu başlığı bulunurken, Türkçe 153 bin 691 madde bulunuyor.

Site, kalite kontrol yöntemi ile yanlış makalelerin eklenmesini önlemeye çalışsa da, “Vikipedia’daki bazı makaleler, yanlış bilgiler içerebilir.” uyarısında da bulunuyor.

Site reklam almasa da birçok şirket tanıtımlar için Vikipedia’yı çok iyi bir ortam olarak görüyor.

Vikipedia’da kendisi ile ilgili yer alan bir makalede şu ifadeler yer alıyor: “Vikipedia, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.”

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]