Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da toprak fiyatları 2011’de ikiye katlanacak

Global mali krizin etkisiyle toprak fiyatlarının dibe vurduğu Ukrayna’da krizin bitmesinin beklendiği bu yıl içerisinde toprak fiyatlarının ikiye katlanacağı belirtiliyor.

Ukrayna Devlet Toprak Komitesi Başkan Yardımcısı Nikolay Kalyuşniy yaptığı açıklamada, hâlihazırda Ukrayna genelinde standart fiyatının hektar başına bin 500 dolar olduğunu, bu fiyatın yıl sonuna kadar ikiye katlanabileceğini söyledi.

Öte yandan çiftçilerin 5 yıl vade ile toprak sahibi olabileceğini ifade eden Nikolay Kalyuşniy, toprak piyasası kanunu tasarısına göre tarım arazilerinin satış fiyatının (1 hektar arazi bin 500 dolar) Ukrayna genelinde aynı olacağını ve belirlenen bu fiyatın altında toprak satılmayacağını belirtti.

Arazi alacaklara 5 yıl vade hakkı sadece; köyde oturumu olan, sürekli köyde ikamet eden, çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşanlara, genç ziraat uzmanlarına, kurak ve bozulmuş arazileri almak isteyenlere tanınacak.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov tarım reformları çerçevesinde arazilerin mülkiyet sorunlarının gözden geçirileceğini ve devlete ait arazilerin özelleştirileceğini söylemişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]