Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da internet kullananların sayısı 20 milyonu aştı

Dünyada birçok ülkesi iletişimde 3G teknolojisine alışırken, 4G’ye geçen Ukrayna’da internet kullanımı hızla yaygınlaşıyor.

Bigmir adlı bir internet portalının Aralık 2010 itibariyle yayınladığı internet kullanım istatistiğine göre, 46 milyon nüfuslu ülkede internet kullanıcıları sayısı her geçen ay artarak devam ediyor.

İnternet kullanımı verilere göre ülke genelinde internet kullanıcılarının sayısı bir ay içerisinde yüzde 6 oranında artarak 20 milyon 710 bin kişi oldu.

Ukrayna genelinde en çok internet kullanıcısı başkent Kiev’de bulunuyor. Kievlilerin yüzde 56’sı internet kullanırken ülkenin doğusundaki Harkiv ve Donetsk’te bu oran yüzde 6 seviyesinde. Ülkenin batısındaki; Lviv’de yüzde 6 oranında internet kullanıcısı olmasına rağmen diğer batı bölgelerinde bu oranın yüzde 1’in de altında seyrediyor. Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde ise internet kullanımı ise yüzde 3’e yaklaştı.

Öte yandan Ukraynalılar Aralık 2010’da toplam 4 milyar 660 milyon dakikayı internet başında geçirdi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]