Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yabancı öğrenciler sigorta kapsamına alınıyor

Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin Türk sağlık sisteminden yararlanamaması sorunu çözülüyor. Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesine devam edilen torba kanun tasarısına yabancı öğrencilerin sağlık sorunları da girdi.

Komisyonda kabul edilen maddeye göre yabancı öğrenciler de Türk öğrenciler gibi üniversitelerin mediko-sosyal merkezleri ile hastanelerinden yararlanabilecek. Yabancı öğrenciler için halen uygulanan ‘Türkiye’de 1 yıl kalması ve geldiği ülkenin Türk öğrencilerine aynı imkânı tanıması’ şartı ise kaldırılacak.

Yabancı öğrencilere sağlık sigortası getiren düzenlemede öğrencinin sigortalı olabilmesi iki ayrı yolla gerçekleşecek. Türkiye’de kendi parasıyla okuyan yabancı öğrenciler 91 lira civarındaki aylık sağlık sigorta primlerini de kendisi ödeyecek. Ancak yurtdışından Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Diyanet Vakfı gibi ‘kamu idareleri, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar, kamu yararına faaliyet gösteren dernekler ile vergi muafiyeti tanınan vakıflar’ tarafından tam burs sağlanarak ve Yükseköğretim Kurulu tarafından ayrılan kontenjanlar dâhilinde Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu öğrenciler sağlık sigortası primi ödemeyecek.

Tam burslu bu öğrencilerin sağlık sigortası primlerini devlet karşılayacak. Bu kapsamda bu öğrencilerin giderleri için Maliye Bakanlığı, üniversitelerin bütçelerine ödenek aktaracak. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve YÖK üyesi Emin Zararsız, getirilen düzenleme ile yabancı öğrencilerin sağlık sigortası yaptırmasının önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi. Zararsız, yabancı öğrencilerin de Türk öğrenciler gibi öncelikle üniversitelerin mediko-sosyal merkezlerinde olmak üzere Türk hastanelerinden yararlanabileceğini belirtti.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]