Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uzun yeni yıl tatilinin Ukrayna’ya faturası 213 milyon dolar oldu

Ukrayna’da, yeni yıl ve Noel tatilinin ülkeyi uğrattığı zarar yine gündemde. Bu yıl geçen senelerden farklı olarak 4-6 Ocak günleri arası iş günü olmasına rağmen , çoğu işletmenin 10 günlük tatil geleneği sürdürmesinin ülkeye faturası yaklaşık 213 milyon dolar oldu.

Bu yıl tatil arasındaki 3 günlük iş günü nedeniyle rakam geçen seneye oranla 37 milyon dolar düştü. Uzmanlar uzun yeni yıl tatilinin ülkeyi yaklaşık 213 milyon dolar gelirden yoksun bıraktığını iddia ediyor.

Gelişmiş ülkelerin dahi yeni yıl da bu kadar uzun resmi tatil yapmadığına dikkat çeken uzmanlar, her yıl olduğu gibi, Ukrayna için uzun yeni yıl tatilinin “gereksiz bir lüks” olduğu düşüncesini yineledi.

Öte yandan bu yılki yeni yıl kutlamalarında Ukrayna vatandaşları ortalama 370 dolar para harcadı. Çoğu Ukraynalının kredi kullanarak harcadığı paranın önemli kısmı; hediyeler, yılbaşı yemek masası ve eğlenceye gitti.

Ukrayna’daki Komsomolskaya Pravda gazetesinin görüşlerini aldığı uzmanlar, uzun tatillerin insanları şehir ve yurtdışı seyahatlerine teşvik ettiğini belirtti. Uzmanlara göre kısa tatillerde ise insanlar tatil tercihlerini anne baba ziyaretleri ve köylerine gitme şeklinde kullanıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]