Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Yanukoviç, ülkesini AB üyesi yapabilir”

Avrupa Birliği (AB)-Ukrayna Ortak Parlamenterler İşbirliği Komitesi Başkanı Pavel Kovel, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in muhalefet ile arasını iyi tutması durumunda ülkesini AB’ye üye yapabileceğini söyledi.

Pavel Kovel; “Yanukoviç’in ülkesini AB üyesi yapma şansı var. Ancak, bir eksiklik göze çarpıyor, iktidar ve çevresi muhalefetin AB’ye entegrasyon sürecinde desteğinin alınması gerektiği anlaması lazım. Muhalefet ile karşılıklı diyaloga ihtiyaç var. Ukrayna’da yaptığımız incelemelerde bu diyalogu göremedik. Ukrayna’da iktidar ve muhalefet arasındaki kopukluk en önemli problem olarak öne çıkıyor” dedi.

Son zamanlarda iktidarın üzerine gittiği muhalefet partilerinin ise eski Başbakanı ve Anavatan Partisi lideri Yuliya Timoşenko’nun, çağrısı üzerine 22 Ocak’ta kutlanan Ukrayna Birlik Günü’nde meydana çıkması bekleniyor.

22 Kasım 2010’da Brüksel’de düzenlenen 14’üncü Avrupa Birliği – Ukrayna Zirvesi sonrasında, Ukrayna vatandaşlarına AB’ye vizesiz seyahat getirecek bir eylem planı sunmuştu. 14’üncü AB-Ukrayna zirvesinin ardından, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in de katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, ‘Vizelerin kaldırılması için Ukrayna’nın karşılaması gereken reformlarla ilgili iddialı bir planı onayladıklarını’ belirtmişti.

Ukrayna, AB’nin şartlarını kısa sürede karşılamayı ve vizesiz seyahati 2012’de Polonya’yla birlikte ev sahipliği yapacağı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde başlatmayı hedefliyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]