Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Beşiktaş’ı yenen Dinamo Kiev 23 sıra birden yükseldi

Beşiktaş zaferi Dinamo Kiev’e yaradı dünyanın en iyi futbol kulüpleri reytinginde 23 sıra birden atlayarak 18’inci oldu.

Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) yenilenmiş en iyi futbol kulübü reytingini yayımladı. Dünyanın en iyi futbol kulüplerin başında ise; İnter, Barcelona ve Real Madrid yer aldı.

Beşiktaş’a UEFA Avrupa Ligi 2. turunda 8 gol atan, Dinamo Kiev’in 23 pozisyon birden yükselmesi sonucunda Ukrayna’nın da en iyi futbol kulübü oldu.

Listede Rumen teknik adamı Mircea Lucescu’nun başında olduğu Shakhtar Donetsk ise 4 sıra yükselerek 25’inci oldu.

Bilindiği üzere IFFHS futbol kulüplerinin son 12 ayda elde edilen bütün sonuçları göz önünde tutarak değerlendirme yapıyor. Değerlendirmelerde karşılaşmaların derecesi de göz önünde tutuluyor. Mesela, Avrupa kupasında galibiyet takıma 14 puan getiriyor, milli liglerdeki galibiyet ise en fazla 4 puan getiriyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]