Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç: Türkiye’nin gizli Kırım gündemi yok

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Ukrayna basınında çıkan Türkiye’nin Kırım’a her yıl 50 milyon dolar yardım yaptığı yönündeki haberleri yalanladı.

Büyükelçi Meriç, haftalık haber dergisi Vlast Deneg (paranın gücü) tarafından, Türkiye’nin Kırım Tatarlarına her yıl 50 milyon dolar yardım yaptığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Heyecan verici, romanlara konu olacak senaryo üretmeye gerek olmadığının altını çizen Büyükelçi Meriç yaptığı açıklamada;

“Türkiye yardım hadisesine dünya ölçekli yaklaşıyor. Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyeti yürütüyoruz. Kırım’a bahsettiğiniz gibi 50 milyon dolarlık bir yardım söz konusu değildir. TİKA’nın yıllık raporlarını alıp okuduğunuzda gayet şeffaf bir biçimde nereye ne kadar yardım yapıldığını görürsünüz. Üstelik Türkiye’nin Kırıma yönelik politikaları iki ülkenin bilgisi dâhilindedir. 1997 yılından bu tarafa Kırım Tatarlarına yapılan yardım 20 milyon doları geçmez. Zikredilen rakam son derece abartılı bir rakam ve kaldı ki Türkiye’nin buraya yaptığı projelerin hepsi ekonomi bakanlığı ile müşterek projelerdir. Türkiye’nin gizli bir Kırım gündemi yoktur. Dolayısıyla ben Ukrayna basının da yer alan bu haberi yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz burada tek başımıza hiçbir zaman hareket etmedik” dedi.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]