Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünyanın en küçük bilgisayar hafızası

Sadece bir atom çekirdeğine bu kadar verinin yüklenebileceği hiç aklınıza gelir miydi?

Bilgisayarcılıkta kuantum hesapları yapabilmeye bir adım daha yaklaşıldı. Utah Üniversitesi’nden fizikçiler atom çekirdeğine yerleştirdikleri 112 saniyelik bilgiyi daha sonra yeniden okuyabildiler. Bu şekilde dünyanın en küçükbilgisayarhafızasını elde etmiş oldular.

Atom çekirdeğindeki manyetik dönüşlere bilgileri kodlayan fizikçiler, bu işlemin yapılabilmesi için manyetik etkinin mutlaka olması gerektiğini de eklediler. Ancak bu işlemin cihazlara gelebilmesi için önünde birkaç engel bulunuyor. Örneğin, bu çok küçük hafızayayazılımve okuma işlemi yalnızca 0 dereceye yakın sıcaklıklarda gerçekleştirilebiliyor. Bu da günümüz teknolojileriyle oluşturulmuş cihazlarla erişilebilmesi zor bir sıcaklık. Bilim adamlarına göre , cihazın bir de çevresinde Dünya’nın 200 bin katı kadar manyetik enerjiyle olması gerekiyor.

Utah Üniversitesi’ndeki fizikçiler öncelikle bu yazma ve okuma işlemini yüksek sıcaklıklara uygun hale getirmeye çalışacaklar.

chip

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]