Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Boğaz’ın Boğası Sinan Şamil Sam yoğun bakıma alındı…

Yoğun bakımda tedavisi süren Şam'ın rahatsızlığının ciddi oluğu açıklandı.

Karaciğer yetmezliğine bağlı iç kanama geçiren milli boksör Sinan Şamil Sam önceki gece hastaneye kaldırıldı. Sinan Şamil Sam, 15 Aralık Çarşamba gecesi kan kusması üzerine 29 Mayıs Hastanesi’ne yatırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren Şam’ın rahatsızlığının ciddi oluğu açıklandı.

Dünya şampiyonu apoletli milli boksör Sinan Şamil Sam, önceki gece geç saatlerde hastaneye kaldırıldı. Boğazın Boğası lakaplı boksörün, karaciğer yetmezliğine bağlı iç kanama geçirdiği açıklandı. Gastroentronoji uzmanı Doçent Doktor Dilek Oğuz, Sinan Şamil Sam’ın rahatsızlığının ciddi olduğunu, ancak yapılan müdahalelerle durumunun şu an için stabil hale geldiğini söyledi. Yoğun bakımda tedavisi süren şampiyon boksör Şamil Sam’ın ailesi, antrenörü ve sporcu arkadaşları, ünlü boksörü hastanede yalnız bırakmıyor.

GÖZGEÇ: “İYİLEŞİNCE FEDERASYONDA GÖREV YAPACAK”

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinan’ın durumuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Gece 02.00’de hastaneye kaldırılan Sinan’ın sadece ailesiyle görüştürüldüğünü ifade eden Gözgeç, ”Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tedavisi sonrasında kendisine federasyon bünyesinde bir görev vermeyi düşünüyoruz. Durumu günden güne iyiye gidiyor. Ancak riskleri göz ardı etmeyen doktorlar, milli boksörün yoğun bakımda kalmasını uygun gördüler” dedi.

TÜRK BOKSUNUN ALTIN YUMRUĞU

23 Haziran 1973 tarihinde Almanya’nın Frankfurt kentinde dünyaya gelen ve 9 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Sinan Şamil Sam, uluslararası arenadaki ilk derecesini 1992 yılında İskoçya’nın Edinburgh kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda Orta Siklette 2. olarak kazandı.

Şamil Sam, 1996 Atlanta Olimpiyatları’nın en değerli boksörü seçilen Kazak Vassily Jirov’a mağlup olarak, madalya hedefine uzanamazken, aynı yıl Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonasında hafifağır siklette Ukrayna’dan Yuri Dvornikov ve Puerto Riko’lu boksör Alex Gonzales’i mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Sinan Şamil Sam, 1999 yılında Amerika’nın Houston kentinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonasında ağır siklet kategorisinde ülkemize altın madalya getirerek, bu alanda bir ilke imza attı ve adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Sinan bu tarihi başarısı sonrası Nisan 2000’den itibaren profesyonel olarak kariyerini sürdürdü.

Spor Servisi – UkraynaHaber.com

UkraynaHaber.com olarak milli boksörümüze acil şifalar dileriz..

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]