Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto] Ukrayna’da Çernobil kurbanları anıldı

Dünya tarihinin en büyük nükleer kazasının gerçekleştiği Çernobil’deki enkazın üzerinin lahitle kapatılmasının 25’inci yıl dönümünde kazada hayatını kaybedenler anıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve devlet erkânın katıldığı törende Çernobil kazası anısına başkent Kiev’de yapılan Çernobil Kahramanları anıtına çelenk konuldu.

Daha sonra Çernobil Kilisesi’nde yapılan ayine katılan devlet erkânı, kaza alanında hayatını kaybedenler anısına mum yakıldı ve dua edildi.

Çernobil’in etkileri nedeniyle hayatını kaybedenler ve hastalananları unutmadıklarını belirten Viktor Yanukoviç, Çernobil kazası sonucunda sakat kalan çocuklar ve olumsuz etkilen kişilerin devletin himayesinde olduğunu söyledi.

Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde (ÇNES) 26 Nisan 1986 yılında gece meydana gelen kazanın sonrasında bölge tasfiye edilmiş, enkazın kaldırılması ve patlayan dördüncü reaktörün üzerinin lahitle kapatılma çalışmaları başlamıştı. Çernobil kazasının sonrasında alınan ilk güvenlik tedbirleri yaklaşık sekiz ay sonra 14 Aralık 1986’de tamamlanabilmişti.

Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko 10 Kasım 2006 tarihinde aldığı bir kararla 14 Aralık tarihini Çernobil’in devam eden etkilerini azaltma uğrunda canları pahasına mücadele edenleri ve bu uğurda hayatını kaybedenleri anma günü ilan etmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]