Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Ukraynalı kızlar, başbakanlığı bastı

Ukraynalı kızlardan oluşan FEMEN isimli kadın hakları hareketi, Ukrayna’da kadın bakan olmayışını bakanlık önünde kadın tuvaleti açarak protesto etti.

Başkent Kiev’de başbakanlık binasına ihtiyaç gidermek için girmek isteyen kadın eylemcileri polisler engelledi. Polis engelini aşamayan FEMEN üyeleri kabineyi erkek tuvaleti olarak nitelendirdi.

Ukrayna Başbakan Nikolay Azarov’un verdiği sözleri tutmadığını belirten eylemciler başbakanlık binasına tuvalet kağıdı fırlattı ve ellerindeki şişelerdeki suları döktü.

FEMEN üyesi İrina Serbina Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Mitingimizin nedeni iktidarın bariz şekilde yalan söylemesi. Başbakan kabinede kadın bakan olacak demesine rağmen hiç kadın bakan atamadı. Dünya toplumundan gelen baskıya rağmen Ukrayna’da bir tek kadın bakan yok. Bakanlar kurulu toplantıları erkekler tuvaleti gibi kadınlar giremiyor” dedi.

Bir diğer FEMEN üyesi ise ; “Ukraynalı kızlar neden herkes aldatıyor? Bize kabinede kadın bakan olacak demişlerdi. Sözlerini tutmadılar. Kadınlar erkeklerden daha mı kötü çalışıyor?” diye konuştu.

Başlarına çiçekler takan sarışın Ukraynalı kızlar eksi 6 derece olan dondurucu soğuğa aldırış etmeden eylemlerine devam etti. Polisin kontrol altında tuttuğu eylemciler ile polis arasında yer yer arbede yaşandı.

Ellerindeki “Onlar yalancı” yazan ve erkek tuvaleti işareti bulunan dövizler taşıyan eylemciler, sloganlar attıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]