Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Havalar ısındı Kıyiv’de merkezi ısınma sezonu 5 Nisan’da kapanıyor

Havaların ısınması ile birlikte Kiev’de merkezi ısınmanın ne zaman sona ereceğini belli oldu.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de termometreler eksiden artıya geçince merkezi kalorifer sisteminin kapatılacağı duyuruldu.

Avrupa’nın büyük merkezi ısıtma sistemlerinden birisine sahip başkentte Kıyiv’de havaların ısınması ile birlikte merkezi ısınmanın çalıştığı, ısınma sezonunun ne zaman sona ereceği de belli oldu.

Kıyiv Belediyesinden yapılan açıklamada 5 Nisandan itibaren ısınma sisteminin aşama aşama 5 gün içinde tamamen kapatılacağını bildirildi.

Kurallara göre ısınma sezonun sonlandırması için gündüz ve gecenin sıcaklık ortalaması 8 derece olarak en az üç gün boyunca devam etmesi gerekiyor.

Yapılan hava tahminlerine göre önümüzdeki hafta Kıyiv’de hava sıcaklığının günlük ortalamasının peş peşe 8 derecenin üstünde olması bekleniyor.

OKULLAR, HASTANELER, SOSYAL TESİSLER ÇALIŞACAK

Yapılan açıklamada, sosyal tesisler, hastaneler, anaokulları ve okulların merkezi sistemden ısınmaya devam edeceği söz konusu kurumların yalnızca kurum başkanlarının talebi üzerine ısınmasının kapatılacağı belirtildi.

Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ısıtma sezonunun 10 gün önce tamamlanacak olması nedeniyle Kıyiv sakinlerinin ısı faturalarından tasarruf edeceğini söyledi.

Kıyiv’deki ısıtma sezonu 16 Ekim 2020’de başlamıştı.

Muhabir: Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]