Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Suriye Devlet Başkanı Esed Ukrayna’da

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed resmi bir ziyaret için Ukrayna’ya geldi. Esed, ziyaretinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç ile baş başa görüştü. Esed’ın ayrıca Parlamento Başkanı ve Başbakanı ile görüşmesi bekleniyor.

Ukrayna ziyaretinde Esed’a Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdülfettah Ammura’dan oluşan resmi bir heyet eşlik ediyor.

Suriye Devlet Başkanı Esed, geçen Ağustos ayında Dışişleri Bakanı Muallim ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç’e ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmelere ilişkin bir mektup göndermişti. Yanukoviç ise, diyaloğun siyasi düzeyde başlatılmasının iki taraf arasında ilişkileri ilerleteceğini vurgulamıştı.

Diğer yandan, Suriye-Ukrayna Karma Komisyonu geçen Ekim ayında Kiev’de 7. Dönem Toplantıları’nı düzenleyerek iki ülke arasında gelişen ekonomik ilişkileri masaya yatırmıştı. Toplantılarda ayrıca, bu ilişkileri geliştirme yolları ve iki tarafın imzalaması beklenen serbest ticaret anlaşmasını incelenmiş, tarım ve kültür alanlarında anlaşmalara ilaveten 7. Dönem protokolü imzalanmıştı.

Bu arada toplantı kapsamında Suriye-Ukrayna İşadamları Forumu da düzenlenmişti. Suriye-Ukrayna Karma Komisyonu 6. Dönem çalışmaları ise, 2008 yılının Ekim ayında Ukrayna Başbakanı Yardımcısı Alexander Turçinov’un katılımıyla Şam’da gerçekleştirilmişti.

Komisyon çalışmalarında sanayi, ulaştırma, iskan, gümrük, adalet ve ticaret alanlarında 8 anlaşma, mutabakat zaptı ve işbirliği protokolü imzalanmıştı.

www.ukraynahaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]