Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Esnaf hedefine ulaştı: Cumhurbaşkanı vergi yasasını veto etti

Ukrayna’da esnaf eylemleri hedefine ulaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 18 Kasım’da parlamentoda kabul edilen yeni vergi yasasını veto etti.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek Avrupa Güvenli ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılmak üzere ülkeden ayrılmadan önce Borispol Havalimanı’nda konuşan Yanukoviç, vergi yasasına ilişkin olarak veto hakkını kullandığını söyledi.

AGİT toplantısına katılmak üzere Kazakistan’a gitmeden önce gazetecilerin vergi yasasına ilişkin sorularını yanıtlayan Ukrayna Devlet Başkanı şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı İdaresi, hükümet ve KOBİ temsilcilerinden oluşan çalışma grubu ile birlikte, vergi yasasına üzerinde değişiklik yapılması hususunda uzlaştık. Değişiklikler 2 Aralık Perşembe gününe kadar yapılacak. Yeni yasayı inceleyeceğim eğer metin gerekli düzenlemeleri içeriyorsa imzalayacağım ve parlamentoya göndereceğim. Ancak vergi yasasını bu haliyle onaylamıyor ve veto hakkımı kullanıyorum.” dedi.

Veto kararına ilişkin yaptığı konuşmada vergi reformunun gerekliliğine dikkat çeken Yanukoviç, “Eminim Ukrayna sağlam ve şeffaf maliyesi olan modern bir devlet haline gelecek.” diye konuştu.

22 Kasım’dan bu tarafa meydanda çadırlar kurarak aralıksız ve süresiz eylem kararı alan esnaf ise meydanı boş bırakmamakla birlikte eylemlerine, Yanukoviç’in ülkeye döneceği perşembe gününe kadar ara verdi.

Vergi disiplininin olmadığı Ukrayna’da hükümet, yüklü miktarda kredi aldığı IMF ve diğer kredi kuruluşlarının ağır baskısıyla, 18 Kasım’da yeni vergi yasasını parlamentodan geçirmişti. Yeni yasa, eskiden devlete sabit bir oranda vergi veren küçük işletmecilerin, bundan sonra kârlarının yüzde 25’ini vergi olarak vermesini öngörüyor.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]