Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Karantina Vinnitsa’dan Poltova’ya sıçradı

Ukrayna’da havaların soğumasıyla birlikte, her yıl değişik sebeplerle orta dereceli okullarda başlayan ve daha sonra da tüm eğitim kurumlarını içine alan ‘karantina dönemi’ başladı.

İlk olarak geçtiğimiz hafta ülkenin batısındaki Vinnitsa Bölgesi’nde ciddi akut solunum yolu sendromu (SARS) nedeniyle 28 Kasım’a kadar eğitime ara verildi. Şimdi de ülkenin doğusundaki Poltava Bölgesi’nde grip vaakalarının salgın eşiğini aşması nedeniyle 40’ün üzerinde okul 8 Aralık’a kadar tatil edildi.

Bu arada sağlık ocaklarına gelenler arasında grip ve SARS vaakalarında artış kaydedildi. Doktorlar, SARS vaakasının hastalığın herhangi bir grip salgını veya mevsimlik hastalıklardan biri olmadığını belirtti.

Yetkililer, alınan karantina kararı ile SARS’ın etkisinin ayın sonuna kadar azaltmasını bekliyor.

Ukrayna’da geçen yıl, domuz gribi nedeniyle eğitime yaklaşık bir ay ara verilmişti.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]