Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Diyalog Avrasya Platformu Astana’da ‘Aile ve Toplum’ konferansı düzenledi

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Diyalog Avrasya Platformu’nu(DAP) ve Kazakistan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Ulusal Komitenin organizasyonuyla ‘Kadın ve Toplum’ konulu uluslararası konferans düzenledi.

Avrasya halkları arasında diyalogun geliştirilmesi, aile kurumunun sağlıklı yaşatılması, örf ve adetlerin aile ve toplumda yaşatılması maksadıyla düzenlenen konferansa Kazakistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gülşara Abdikalıkova, DAP Kazakistan Kordinatörü Salih Akçay ve DAP Kazakistan Komitesi Başkanı Kazakistan Senatosu Milletvekili Garifulla Yesim başkanlık etti.

Konferansın açılışını yapan Garifulla Yesim, toplumların uzun ömürlü olmasının temelinde ailenin olduğunu söyledi. Yesim, örf ve adetlerini unutan ve yaşatmayan toplumların yok olmaya mahkum olduğunu bunu önlemenin en temel yolununda aile olduğunu vurguladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Ulusal Komitenin Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gülşara Abdikalıkova ise yaptığı kouşmada uluslararası bir konferansta Kazakistan aile yapısının ele alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son zamanlarda yapılan araştırmalardan elde edinilen bilgilere göre, şehirde yaşayan ailelerde çocuk sayısının arttığını söyleyen Abdikalıkova, devletin uyguladığı destekleme programları sayesinde halkın bilinçli olarak çocuk sahibi olduğunu söyledi. 2009 yılında 140 binden fazla resmi evlilik gerçekleştiğini belirten Kazak Bakan, bunun yanında özellikle gençler arasında boşanmaların yüksek olduğunu gözlediklerini ifade etti. Abdikalıkova boşanmaların azaltılması için ülke çapında açılan 25 halka hizmet merkezinde gençlere nasihat çalışmaları sürdürüldüğünü ifade etti.

DAP Kazakistan Koordinatörü Salih Akçay ise yaptığı konuşmada, geri kalmış toplumlarda kadın ve ailenin ihmal edildiğini, bununla beraber ileri toplumlarda ise örf adetlerden uzaklaşıldığı için ailenin dağınık bir görüntü verdiğini söyledi. Kadına verilen değerin aslında geleceğe ve ailenin temelini sağlamlaştırmak adına önemli bir adım olduğunu söyleyen Akçay, çocukların iyi bir terbiye alması hem aileyi hemde bulunduğu toplumun uzun ömürlü olmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Rixos President Otel’de düzenlenen Konferansa Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker, 40’dan fazla meclis ve senato milletvekili, Kazakistan’da temsilcilikleri bulunan USAID, UNICEF, Yunus Emre Kültür Merkezi, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, siyasi parti temsilcileri , üniversiteler ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Doğan Yıldız – ASTANA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]