Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Harkiv’da Kurban Bayramı coşkusu ÖZEL

Ukrayna Harkiv’da yaşayan Türk iş adamları ve öğrenciler Kurban Bayramı’nın 1. Gününü Harkiv’a 150 km uzaklıktaki Ahıska köyünde Ahıska Türkleriyle birlikte kutladı.

Bayram vesilesiyle Harkiv’a gelen Ak Parti Kütahya milletvekili Yard. Doç. Dr. Hüseyin Tuğcu Bey de bayramını Harkiv’da yaşayan Türkler birlikte geçirdi.

Türk iş adamları ve öğrencilerle sohbet eden ve onların dertlerini dinleyen Hüseyin Tuğcu, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışmaya vesile olmasını istedi.

Pedagoji Üniversitesi Türkçe okutmanı Dr. Selahattin Çitçi de 3 yıldır Harkiv’da yaşadığını, ilk defa Türklerin bir devlet yetkilisiyle birlikte bayramı idrak ettiklerini söyledi.

Ayrıca Ukrayna’nın kuzey doğusunda ve Rusya sınırında olan bu eğitim ve ticaret şehrinin, çoğu zaman Kiev ve Odesa’nın gölgesinde kaldığını, buradaki Türklerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için devlet yetkililerinin daha sık ziyaretlerde bulunmalarının Türkler için bir moral olduğunu sözlerine ekledi.

Harkiv – UkraynaHaber.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]