Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Atlasjet ve Yenigün’den Rusya’ya dev yatırım

Türkiye’nin Rusya’daki yatırımlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Moskova Büyükelçiliği’nde yapılan Omsk bölgesi tanıtım toplantısının ardından Türk yatırımcılarla Rus ortakları arasında anlaşmalar imzalandı.

Atlasjet’le Moskova’nın dev inşaat şirketi Mostovik arasında 110 milyon dolarlık ortak yatırım anlaşması imzalanırken, Yenigün İnşaat, RusAnton firması ile Omsk bölgesinde 1 milyar doların üzerinde maliyeti olacak konut projesi için ön anlaşma parafe etti. Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) de Omsk Bölgesi Ticaret Odası ile işbirliği anlaşması imzaladı. Atlasjet, Rusya’da havayolu taşımacılık hizmeti sunmak, havalimanı ve kargo terminali inşa etmek ve işletmek üzere NPO Mostovik ve Omsk Bölge Valiliği’yle ortak şirket kurulması ile ilgili anlaşmayı parafe etti. İlk planda 110 milyon dolarlık yatırım öngörülen anlaşma çerçevesinde Omsk-Fedorovka Uluslararası Havalimanı ve Kargo Terminali inşa edilecek. 2013’te sonuçlanması planlanan projeye göre Atlasjet-Rusya şirketi de kuruluyor. Firmanın önümüzdeki dönemde Omsk Havalimanı işletmesini alması planlanıyor. Yenigün İnşaat Rusya temsilcisi Halim Demir de verdiği bilgide Omsk bölgesinde 1 milyon 150 bin metrekare kapalı alanı olan dev bir proje için ön anlaşma imzaladıklarını söyledi. Konut, alış veriş merkezleri, okul ve diğer sosyal tesislerin bulunduğu site alanının maliyeti 1 milyar doların üzerinde öngörülüyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]