Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, Putin ve Obama’nın helikopterinin 2 kat pahalısını aldı [FOTO]

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Kiev’in dışındaki Mejigorye mevkiindeki rezidansından cumhurbaşkanlığı köşküne artık helikopteri ile gelecek. Trafik sıkışıklığının had safhada olduğu başkent Kiev’in yollarında vatandaşlara daha fazla rahatsızlık vermek istemeyen Cumhurbaşkanı Yanukoviç’e yeni lüks bir helikopter alındı.

Yanukoviç’in yeni lüks helikopteri dünya liderlerinin helikopterinden daha pahalı olması ile dikkat çekti. İtalyan ve ABD ortak yapımı “AgustaWestland-139” model helikopterin yaklaşık olarak fiyatı 17 milyon doları buluyor.

Yanukoviç’in yeni helikopteri ise 15 yolcu kapasitesine sahip ve saatte 300 kilometrenin üzerinde hız yapabiliyor. Bir kalkışta bin kilometre uçabilen helikopter, Ukrayna’yı bir uçtan öbür uca geçme şansına sahip.

Kısa adıyla “AW-139” model helikopterin bir diğer özelliği ise piste ihtiyaç duymadan araziye de iniş yapabilme kapasitesine sahip olması. Bu özelliğiyle, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç indirme bindirme peronları ve helikopter pistlerine ihtiyaç duymadan rahatça gezebilecek.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama’nın uçtuğu ordu tipi “VH-60N White Hawk” VİP model helikopterin değeri 6 milyon dolar, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Rus yapımı “Mi-8” model helikopterin fiyatının ise yaklaşık 8 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ise fiyatı 5 milyon dolar olan üç adet “Eurocopter Cougar AS532” model helikoptere sahip.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]