Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Bayram Namazı, fuar merkezinde kılındı [ÖZEL]

Kurban Bayramı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de coşku ile kutlanıyor. Kiev’de gidecek bir camileri olmayan gurbetçiler, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi namazlarını kiraladıkları “Kiev Expo Plaza” fuar merkezinde kıldı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de henüz inşaatı bitmiş bir cami olmaması nedeniyle, din hizmetleri veren Kiev İslam Enstitüsü Kiev’de yaşayan Türkleri ve kardeş Türkî cumhuriyetlerden gelenlerin Kurban Bayram namazlarını kılabilmeleri için fuar merkezini kiraladı.

İş dünyasının buluşma noktası olan “Kiev Expo Plaza” adlı fuar merkezi bu sefer Müslümanların bayram namazlarını kılmaları için buluşma noktası oldu.     Sadece 2 saatliğine bin 250 dolara kiralanan fuar merkezi içerisinde namaz için ayrılan bölümde bu yıl bini aşkın kişi bayram namazı için bir araya geldi.

Habil ve Kabil’in kurbanlıkları kıssasını anlatan ve Kurban’ın önemi üzerinde duran, Kiev İslam Enstitüsü hocalarından Fatih Kırıt, Kurban ve Hacca ilişkin Kuran’dan ayetler okuyarak Türkçe mealini aktardı.

Bayram namazında gurbetçileri Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç yalnız bırakmadı.

Teşrik tekbirleri getirilmesi safların tutulması akabinde Fatih Kırıt’ın kısaca bayram namazının kılınış şeklini tarif etti. Bayram namazının eda edilmesinin akabinde toplu halde bayramlaşma merasimi yapıldı. Büyükelçi Meriç de bütün cemaat ile tek tek bayramlaştı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel konuşan Ukrayna Ahıska Türkleri “VATAN” Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov ise; “Biz buralarda ana vatanımızdan ayrı da olsak bizim yüreğimiz her zaman, Türkiye ile birlikte. Biz burada Türk işadamları, öğrenciler ile birlikteyiz. Kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Bugünde hep birlikte bayram namazımızı kıldık. Burada da bayramımız en iyi şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Ukrayna’daki yaklaşık 8 bin 500 Ahıska Türkü adından bütün Müslümanların Kurban Bayramını kutluyorum. Allah kurbanlarını kabul etsin” dedi.  

Fatih Kırıt hoca ise bayram namazından sonra Cihan’a özel yaptığı açıklamada; “Buralarda kaçıncı bayram oldu bilemiyorum. İlk başlarda Türkiye’deki bayramları özlüyorduk. Buralarda daha iyi bayramlar yapıp buralardaki bayramları özleteceğiz. Binin üzerinde cemaatimiz vardı. Sevinçliyiz bayramı yaşıyoruz ve gönlümüzde hissediyoruz. Bu bayramlar cennet girişinde ki buluşma olan büyük bayramlara vesile olur inşallah. ” diye konuştu.

Büyükelçi Meriç ise Büyükelçiliğin resmi sitesinde yayınladığı Kurban Bayramı mesajında; “Kurban Bayramı’nı aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek için bir vesile olarak görelim. Geçmişin muhasebesini yapalım. Kazanımlarımız için Allah’a şükretmeyi unutmayalım. Muhtaç olanlara yardım elimizi uzatalım. Kırgınlıkları unutarak birbirimizi kucaklayalım.” İfadeleri yer aldı.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

 

FOTO GALERİ  HAZIRLANIYOR KISA ZAMAN İÇERİSİNDE SİTEMİZDE OLACAK… SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]