Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ve Rusya’da uyuşturucu kullanıcıların sayısı 20 kat arttı

Rusya Federasyonu Uyuşturucu Kontrol Hizmetleri Müdürü Viktor İvanov, Rusya ve Ukrayna’da 20 yıl içerisinde narkotik kullananların sayısının 20 kat arttığını söyledi.

Viktor İvanov: “Rusya’da resmi kayıtlı olan narkotik kullanıcıların sayısı 560 bin olmasına rağmen, gerçekte bu insanların sayısının 5-6 kat daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Rusya’da 3 ila 3,5 milyon kişi düzenli olarak esrar kullanıyor. Ukrayna’da ise resmi kayıtlı bağımlıların sayısı 165 bin kişi” dedi.

Sovyetler zamanında ‘demir perdenin’ uluslararası narkotik trafiğine engel olduğunu belirten İvanov,; “O dönemde yurt dışından narkotik ya hiç gelmiyordu ya da çok az miktarda giriyordu” diye konuştu.

Sovyetler döneminde de uyuşturucu kullanıldığını fakat bu oranın çok düşük olduğunu belirten İvanov, hâlihazırda yasadışı narkotik satışından dolayı Rusya’da 400 Ukrayna vatandaşının cezaevinde yattığını belirtti.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]