Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna nüfusunun yüzde 15 dışarıya göçtü

Dünya Bankası tarafından açıklanan ”Göç ve para transferleri” konulu rapora göre, Ukrayna dünyada en çok göç veren ülkeler arasında 5’inci sırada yer alıyor. 2010 verilerine göre farklı yıllar içerisinde yurt dışına çıkan ve başka ülkelerde yerleşik düzene geçen Ukraynalıların sayısı 6 milyon 600 bin kişiye ulaştı.

Dünyada en fazla göç veren ülkeler liginde ilk sırada, 11 milyon 9 bin kişi ile Meksika yer alıyor. Meksika’yı 11 milyon 4 bin kişi ile Hindistan, 11 milyon 100 bin kişi ile Rusya, 8 milyon 300 bin kişi ile Çin takip ediyor. Beşinci sırada ise nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini yurtdışına gönderen Ukrayna geliyor.

Dünya Bankasının raporuna göre yurtdışına göçen Ukraynalılar sadece vasıfsız işçi olarak değil, aynı zamanda diplomalı uzman sıfatı ile de gidiyor. İstatistik verilerine göre yurtdışında çalışan Ukraynalıların yüzde 3,5’i yüksek lisansını yapmış.

Ukrayna Etnografı Enstitüsü Başkanı İgor Markov’un açıklamalarına göre, Ukraynalılar öncelikle para kazanmak amacı ile yurt dışına çıkıyor. Göç edenlerin eğilimlerine ilişkin konuşan İgor Markov, Ukraynalıların büyük bir kısmının uzman olabilmek ya da kendi üretkenliklerini geliştirmek için yurtdışına çıktığını aralarında az sayıda evlilik yoluyla gidenlerin de olduğunu belirtti.

Yurt dışına giden Ukraynalıların en çok tercih ettikleri ülkelerin başında; İtalya, ABD ve sınır komşusu Polonya geliyor.

Geçen sene Ukraynalı gurbetçiler ailelerine 5 milyar 300 milyon dolar para göndermişti. Ukraynalı gurbetçilerin gönderdiği döviz, tahıl ambarı Ukrayna’nın 4 milyar dolar olan yıllık ihracatının da çok üzerinde olmuştu.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]