Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Microsoft, Ukrayna’ya 100 milyon dolar fatura kesti

Yazılım devi Microsoft, Ukrayna’da devlet dairelerinde kullanılan bilgisayarlarında illegal işletim sistemi kullandığı için, Ukrayna hükümetine 100 milyon dolarlık fatura kesti.

Kiev’de temaslarda bulunan, Microsoft Corporation CEO’su Steve Ballmer, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Boris Kolesnikov ile görüşmesi esnasında, şirketlerinin bilgisayar işletim sistemi yazılımlarının Ukrayna’daki yasa dışı kullanımı hakkında bilgi verdi.

Ukrayna Hükümeti, yapılan görüşmeler akabinde önümüzdeki 5-6 ay içerisinde devlet dairelerinde kullanılan bilgisayar işletim sistemlerinin yasallaştırılacağını açıkladı.

Öte yandan, Ukrayna ekonomisi ve bilgisayar korsanlığın geldiği durumun değerlendiren, Microsoft Ukrayna Genel Müdürü Dmitriy Şimkin, Ukrayna hükümetin illegal yazılımım kullanıldığı için toplam borcunun 100 milyon dolar olduğunu söyledi. Şimkin, “Bu kadar büyük borcun bir anda ödenemeyeceğini biz de anlıyoruz. Onun için yazılımların legalleştirme işlemlerinin yavaş yavaş yapılması için bir dizi görüşmeler yapıyoruz.” dedi.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]