Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Moldova’nın elektriğini kesti

Ukrayna’nın en büyük özel enerji şirketi DTEK, 1 Nisan’dan itibaren Moldova’ya elektrik vermeyi durdurdu. Moldova, 1 kilovat-saat için 6,1 sent yerine, 7,5 sent ödemeyi reddedince anlaşmanın bozulduğu belirtildi.

Moldova Ekonomi Bakanlığı, ülkenin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 75’,ni Transdinyester bölgesinde bulunan Rus şirketi, Inter RAO UES’e ait santralden sağlandığını açıkladı.

Ukrayna şirketi ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Moldova hükümeti ve ülkenin elektrik dağıtım şirketleri, vatandaşlara elektriksiz kalmayacakları sözünü verdi. Başbakan Vladimir Filat, Moldova yetkililerin spekülatif değil, ama gerçek bir fiyatla elektrik enerjisi satın almak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Moldova elektrik enerjisi tedarik kaynaklarını çeşitlendirerek Romanya’dan da elektrik satın almayı planlıyor.

MEHMET ZOR KAYA | KİŞİNEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]