Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Herkese küfrediyorum hatta sana da Bahtıgül Abla!

İlhan: Bahtıgül Abla, sürekli içimden istemeyerek olur olmaz kişilere küfür ediyorum hatta sana bile küfür ettim. Yani isteyerek yapmıyorum zihnimi kontrol edemeden her türlü lafı ediyorum. Etmemek için şekilden şekile girsem de başarılı olamıyorum bahtına düştüm abla?

Bahtıgül Abla: Aman İlhan rumuzlu evladım beni tanımazsın etmezsin bana bile küfrediyorsan senin durumun vahim bir psikologa görün diyeceğim ama şimdi sen ona da küfredersin tımarhaneyi boylarsın.

Üstelik geleceğin ve kariyerin içinde iyi olmaz. Bak mesela koskoca Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi köşesinden herkese alıp veriyordu ne oldu. En son hükümete başbakana; “Bu zihniyet anasını da satar” dedi. Kaç yıllık kariyeri bitti. Tabi ki malum gazeteciler onu el üstünde tutuyor. Sen övdüklerine bakıp yanılma evladım. Ben küfredersem beni de severler diye. Halk “anasını satar” diye küfür edenlere itibar etmez.   

İlhan evladım görüyorsun küfür edenin halini, sen şeytanın vesvesesindesin kurtulmaya çalış. Unutma, insan neyle meşgul olursa onu düşünür. Yoksa sen iyi şeylerle uğraşmıyor musun?

Kendini daha çok iyi işlerle meşgul etmeye çalış. Bak ne güzel bir söz; “Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.” Sen güzel düşünmeye hayatından lezzet almaya bak.

Gelişigüzel küfür etmeye devam edersen bir gün birisi çeker vurur genç yaşında pisipisine gidersin evladım.

İnanıyorum ki sen bu küfür huyunla baş edebilirsin. Kendi kendine telkinlerde bulunmalısın mesela küfür edeceğin zaman;  “töbe töbe”, “estagfirullah” veya da “hasbünallâhu ve ni’me’l-vekil” diyebilirsin.

Bir de yazında “içimden” demişin bu iyi evladım.  Eğersen Müslüman’san içinden geçen kötülükleri söylemediğin ve yapmadığın için bir sevap alma ihtimalin de var. Ama evladım bana bile durduk yerde küfrediyorsan içinden geçen şeylerin zamanla kalbini karartması ihtimali de var.

Ben sana dua edeyim sen de kendine dua et birazcıkta gayretle bu kötü alışkanlığından bir an evvel kurtul…

Sıkıntı ve dertleriniz için, Bahtıgül Abla’yı seçin: [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]