Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç’in, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Büyükelçiliğin resmi internet sitesinde de yer alan mesajı paylaşıyoruz:

“Ukrayna’da yaşayan değerli vatandaşlarım,

29 Ekim 2010 Cuma günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87nci yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimiz 87 yıl içerisinde olgunlaşmış, demokratik içeriği gelişmiş ve ulusumuzun vazgeçemeyeceği bir yönetim biçimi haline gelmiştir.

Türk ulusu açısından Cumhuriyetçilik sadece ülke yönetiminde söz sahibi olmak değildir. Cumhuriyetçilik, aynı zamanda ulusal kültür ve değerlerimizi kaybetmeden, çağı yakalamak ve çağdaş bir yaşam sürdürme projesidir. Bu bakımdan Türkiye’de Cumhuriyetçilik statik bir kurumsal çerçeve değil, zamana bağlı olarak gelişen, zenginleşen, dinamik bir süreçtir.


Bu süreç sayesindedir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün 490 milyar Dolarlık milli geliri, 152 milyar Dolarlık dış ticareti, yetişmiş, genç nüfusu ve gelişmiş üretim alt yapısıyla gerek bölgesinde gerekse küresel düzeyde yükselen bir yıldızdır.

Saygıdeğer vatandaşlarım,

87 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimizi düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizi, tarihimizde yaşanan en zor koşullarda kurup bize armağan eden, başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ecdadımızı saygı, rahmet ve şükranla anmalıyız. Bu kuşak, savaşları ve yıkıntıyı yaşamış, bizlere güvenli ve müreffeh bir gelecek hazırlayabilmek için özveriyle çalışmış bir kuşaktır. O’nları unutmamalıyız.

Değerli vatandaşlarım,  

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, en iyi dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]