Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki çocuk ölümleri AB’yi ikiye katladı

Ukrayna’da hastane ve sağlık kuruluşlarının yetersiz kalması sonucunda çocuk ölümleri Avrupa Birliği (AB) ülkelerini 2,4 kat geçerken, anne ölümlerinin ise AB ortalamalarının 3-4 kat üzerinde olduğu bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı İrina Akimova yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği’nden kalan eski sağlık altyapısının yenilenmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. İrina Akimova, en çok ölümlerin yaşandığı bölgelerden başlanmak üzere ülke genelinde son teknoloji ile donatılmış 27 yenidoğan ünitesinin kurulacağını bildirdi. Proje kapsamındaki ilk yenidoğan ünitesinin 2011 haziranına kadar yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 3,5 yılda tamamlanması öngörülen 27 yenidoğan ünitesinin toplam maliyetinin yaklaşık 41 milyon dolar olacağı belirtildi.

Projenin hayata geçirilmesi için kaynak ise; yerel idarelerin bütçeleri, devlet bütçesi ve uluslararası kuruluşların hibelerinden sağlanacak.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]