Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Magazin

Mor ve Ötesi ile Ukraynalı Druga Rika ortak şarkı hazırlıyor [ÖZEL FOTO GALERİ]

Grup üyeleri daha önceden Türk rock müziğinden bihaber olduklarını ve Türkiye'nin Eurovision'daki başarısı ile Türk rock müziğinin dünya çapında tanınırlığının arttığını söyledi.

Türkiye’nin Mor ve Ötesi ile Ukrayna’nın Druga Rika rock grupları ortak bir projeye imza atıyor.

İki grubun hayranları için hazırladığı parça için Kasım ayında İstanbul’da klip çekilecek. Stüdyo çalışmalarının İstanbul’da yapıldığı şarkının ismi ve ne zaman yayınlanacağı da henüz kesinlik kazanmadı. Ukraynaca ve Türkçe ortak bestelenen ilk rock esere imza atan gruplar, önümüzdeki dönemde Kıyiv ve İstanbul’da ortak konserler de verecek. Şarkının klipi İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde çekiliyor.

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız’ın düzenlediği yemekte Türk gazeteciler ile bir araya gelen Ukraynalı grup Druga Rika, İstanbul’da Mor ve Ötesi ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Müşavir Berat Yıldız ,Ukrayna ve Türkiye arasında ilk kez böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı. Yıldız klibin İstanbul’da çekilmesinin İstanbul ve Türkiye tanıtımına büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Grup üyeleri daha önceden Türk rock müziğinden bihaber olduklarını ve Türkiye’nin Eurovision’daki başarısı ile Türk rock müziğinin dünya çapında tanınırlığının arttığını söyledi.

Anadolu rock terimi ile Türkiye’de tanıştıklarını belirten grup üyeleri bununla birlikte; mehter, tasavvuf müziğini de merak ettiklerini ve şimdiden İstanbul’da Mor ve Ötesi ile çekecekleri klipin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]