Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Almanya 3-0 Türkiye

Euro 2012 Avrupa elemeleri A Grubu’nda Almanya’ya konuk olan A Milli Futbol Takımı’mız, 3-0’lık mağlubiyetle zirveden uzaklaştı. Büyük umutlarla geldiği Berlin’de 35 bin gurbetçinin desteğini alan Ay-Yıldızlılar, kötü bir futbol sergileyince Klose ve Türk kökenli yıldız Mesut Özil cezayı kesti. Milliler, salı günü Bakü’de Azerbaycan’la karşılayacak.

A Milli Takım’ımız, ikide iki yaparak başladığı 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde ilk mağlubiyetini Almanya karşısında aldı. Belçika ve Kazakistan’ı yenerek iddiasını ortaya koyan Ay-Yıldızlı ekibimiz, Berlin Olimpiyat Stadı’nda grubun favorisi Almanya’ya 3-0 yenildi.

Almanya-Türkiye maçında tüm gözler Mesut Özil’in üzerindeydi. Real Madrid forması giyen Türk futbolcu, milli takım tercihini doğup büyüdüğü ülke olan Almanya’dan yana kullanmış, bu durum tepki çekmişti. A Milli Takım’ımızda ise Hamit-Halil Altıntop kardeşler, Ömer, Özer ve Nuri, Almanya’da yetişip Türkiye’yi tercih eden oyunculardı.

Berlin’de karşılaşma öncesi müthiş bir atmosfer vardı. Sanki tüm şehir kırmızı-beyaz renklere boyanmıştı. Tribünlerin büyük bölümünü Türk taraftarların doldurduğu statta sıradan bir eleme maçı değil, adeta Avrupa şampiyonası finali oynanıyordu.

Müsabakanın ilk bölümlerinde gurbetçilerin yoğun desteğiyle Milli Takım’ımız, etkili olmaya çalıştı. Ancak 36. dakikada Halil’in kaçırdığı pozisyon dışında Almanya’yı çok zorlayamadık. İlk yarıda net pozisyonlar bulamayan ev sahibi takım, buna karşılık 42’de Klose’nin kafa golüyle 1-0 öne geçti. Ay-Yıldızlı ekibimizin başı sakatlıklar yüzünden de epey ağrıdı. Aurelio’nun sedye ile sahayı terk etmesinin yanı sıra kaleci Neuer’in darbesiyle yerde kalan Servet’in tedavisi uzayınca epey bir süre eksik oynadık.

İkinci yarıda hedefimiz en azından beraberlik golünü atmaktı. 53’te Halil’in rahat pozisyonda topu ağlarla buluşturamaması büyük şanssızlıktı. 79’da, gol atarsa ne yapacağı konusunda kararsız olduğunu ifade eden Mesut, durumu 2-0’a taşıdı. Türklerin protesto ettiği, Almanların ayakta alkışladığı genç yetenek, gol sevincini fazla abartmadı. 87’de de Klose’nin golü skoru belirledi: 3-0.
2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu puan cetveli şu şekilde oluştu:

Takımlar O G B M A Y P
1.ALMANYA 3 3 0 0 10 1 9
2.AVUSTURYA 2 2 0 0 5 0 6
3.TÜRKİYE 3 2 0 1 6 5 6
4.BELÇİKA 3 1 0 2 4 4 3
5.KAZAKİSTAN 3 0 0 3 0 7 0
6.AZERBAYCAN 2 0 0 2 1 9 0

Yuhalanan Özil attığı gole sevinmedi
75 bin kapasiteli Berlin Olimpiyat Stadı’nda A Milli Futbol Takımı’mıza yaklaşık 35 bin Türk taraftar destek verdi. Mücadele öncesi asıl merak edilen konu, Türk futbolseverlerin Türkiye yerine Almanya Milli Takımı’nı seçen Mesut Özil’e karşı takınacağı tavırdı. Real Madrid’in yıldızı, topu ayağına her aldığında yoğun bir ıslık sesine maruz kaldı. Karşılaşma boyunca yuhalanan başarılı isim, bu sebeple demoralize oldu, ancak Volkan’ın koruduğu fileleri havalandırdı. Mesut Özil golden sonra sevinmedi.

Oynayanlar, yedek kalanları yendi!
A Milli Takım’ımızın Almanya’ya 3-0 kaybetmesinin ardında ilginç bir istatistik yatıyor. Ay-Yıldızlı ekibin kadrosundaki 26 futbolcu, kendi takımlarında yüzde 57 oranında 90’ar dakika ter döktü. Almanlar ise bu alanda yüzde 79 gibi yüksek bir ortalamaya sahip. Ligde oynanan 7 lig maçında sadece iki milli oyuncunun (Trabzonsporlu Onur Kıvrak ve Selçuk İnan) fire vermediği görülürken Almanlarda 8 isim (Adler, Neuer, Wiese, Badstuber, Lahm, Müller, Westermann ve Traesch) tüm maçlarda 90’ar dakika sahada kaldı.

ERHAN GÜVEN BERLİN ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]