Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Verhovna Rada, AB’ye üyelik başvurusu teklifini reddetti

{jcomments on}Ukrayna Parlamentosu’nda bugün yapılan oylamada, Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik için başvuru teklifi reddedildi.

Batı yanlısı Bizim Ukrayna Partisi’nden milletvekili Mikola Katerinçuk’un girişimiyle parlamentoya gelen yasa teklifi kabul edilmedi. 450 sandalyeli parlamentoda bulunan 302 milletvekilinden sadece 61’i oy kullandı. Parlamentoda bir yasanın geçmesi için yeter sayısı ise 226.

Gözlemciler, parlamentonun , Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in, AB üyeliği sürecinin hızlandırılması yönündeki girişimini desteklemediğini belirtti.

Bu arada Başbakan Nikolay Azarov, 13-14 Ekim’de Brüksel’de temaslarda bulunacak. Resmi ziyaret çerçevesinde Ukrayna ve AB arasında ortaklık anlaşma imzalanması için hazırlıkları yapılacak. Ukrayna tarafının AB’den öncelikli beklentileri arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ve vize rejiminin kaldırılması bulunuyor.

Ukrayna Parlamentosu’nda önümüzdeki günlerde serbest ticaret anlaşması gibi AB ile devam eden işbirliği konularını değerlendirmek için yeniden toplanması bekleniyor.

Geçtiğimiz 25 Şubat’ta Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’ya AB’ye üyelik başvurusu hakkı tanımıştı.

Parlamentoda haziran ayında yapılan oylamada; Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyon, Rusya, Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) ülkelerinin yanı sıra bütün dünya devletleri ile iyi komşuluk ve stratejik işbirliği politikasının muhafaza edilmesine karar verilmişti. Yine aynı toplantıda Ukrayna’nın NATO’ya üyeliği de devlet politikası olmaktan çıkarılmıştı.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]