Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan: anayasa değişikliği Ukrayna’nın iç meselesi

Pazar günü Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’i telefonla arayan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Ukrayna’da geçen hafta yapılan anayasa değişikliğinin ülkenin iç meselesi olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Ukrayna’da yapılan anayasa değişikliğinin demokratik değerler çerçevesinde gerçekleştiğini söyleyerek, bunun Ukrayna’nın kendi iç meselesi olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yanukoviç ise bu görüşmede Türkiye’deki anayasa değişikliği dolayısıyla Erdoğan’ı tebrik ederek, “Bu değişiklikler Türkiye’yi AB üyeliğine daha da yaklaştırdı” diye görüşünü belirtmişti.

2004 yılında hazırlanan ve 2006’da “turuncu devrim” iktidarı döneminde yürürlüğe giren anayasa değişikliği, devlet başkanının yetkilerini azaltarak, parlamentoya hükümeti kurma ve başbakanı atama gibi bir dizi yetki vermişti.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]