Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Aviasvit-21’in gözdesi lazer güdümlü roket ve savunma sistemleri oldu FOTO GALERİ

{jcomments on}Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Gostomel şehrinde 30 Eylül’de başlayan ve 4 Ekim’de tamamlanacak olan 7. Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı “Aviasvit-21” sektörde üretim yapan 32 ülkeden 280 şirketi buluşturdu. Fuarın açılışına Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Litvin, Ukrayna Sanayi Bakanı Dimitiry Kolesnikov, milletvekilleri, Ukrayna’nın önde gelen havacılık ve uzay şirketlerin yöneticileri katıldı.

Aviasvit-21 katılımcıları ve ziyaretçileri fuara katılan şirketlerin ürettiği uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşlarını ilgi ile izledi. Değişik ülkelerin askeri ataşelerinin de katıldığı Aviasvit-21’de Ukrayna ve Rus yapımı lazer güdümlü roket ve savunma sistemleri dikkat çekti.

Fuarda en çok ilgi gören uçağı ise dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 “Mriya” oldu. Fuarda tanınmış batılı uçak şirketleri yer almazken Rus yapımı savaş jeti Su-30MKİ’nin nefes kesen gösterisi fuara ayrı bir renk kattı.

Fuar çerçevesinde gösteri uçaklarının yaptığı gösteri uçuşları ile davetlilere heyecanlı anlar yaşattı. Fuarda en çok sergilenen modeller arasında ise Ukraynalı, Antonov şirketi yapımı uçaklar oldu.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]