Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünyanın en büyük kargo uçağı Mriya gösteri yaptı

Dünyanın en büyük kargo uçağı Mriya, Ukrayna’daki havacılık fuarında nefesleri kesti. Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Gostomel şehrinde 4 Ekim’e kadar devam edecek olan 7. Uluslararası Havacılık Fuarı “Aviasvit-21” etkinlikleri çerçevesinde dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 “Mriya” bir gösteri yaptı. Fuarın en çok ilgi gören An-225 Mriya’nın “rüya uçuşu” ilgiyle izlendi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan An-225 Mriya’nın pilotlarından Vladimir Mosin “Şu anda dünyanın en büyük kargo uçağı. Uçağın boş haliyle ağırlığı 290 ton. Uçağın taşıma kapasitesi ise kendi ağırlığının çok çok üzerinde 610 tonu bulabiliyor fakat bugüne kadar en fazla 254 ton taşıdı.” dedi.

Antonov uçak şirketin test pilotu Vladimir Mosin An-225 ile uçuş deneyimi “Bütün uçaklar aynı şekilde uçar. Mriya’nın bu yönüyle diğer küçük uçaklardan farkı yok. Uçmak için levyeyi kendine doğru çekersin inmek için öne doğru itersin.” şeklinde anlattı.

Kiev Mekanik fabrikasından 1984-1988 yıllarında inşa edilen ve ilk uçuşunu 21 Aralık 1988’de yapan An-225’den dünyada sadece bir adet bulunuyor. 6 motoru olan Mriya’nın farklı alanlarda kırdığı toplam 250 rekoru bulunuyor.

Halen (2010) dünyanın en büyük kargo uçağı olan An-225’in kanat uzunluğu rekorunu ise tahtadan yapılan ve 1947 yılında sadece bir kere uçan Hughes H-4 Hercules kırmış.

 

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]