Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

6 milyon bilgisayar saldırıya uğradı: Özel bilgiler ABD’ye gitti

Çin’de 6 milyondan fazla bilgisayarın ‘süper’ virüs tarafından saldırıya uğradığı ve çalınan bilgilerin ABD’ye gönderildiği bildirildi.

Resmi Xinhua ajansının haberine göre, ‘The Stuxnet cyberworm’ adlı virüsün bilgisayarlara girip, özellikle endüstriyel şirketlerin özel bilgilerini çalarak, bunları ABD’deki sunucuya gönderdiği ileri sürüldü.

Pekin merkezli anti-virüs şirketlerinden Rising International Software Co. Ltd’den mühendis Wang Zhantao, süper virüsün kendini kopyaladığı ve flash disk vasıtasıyla şirket ve hükümet ağlarına girdiğini belirtti. Wang, bilgisayar korsanlarının, Stuxnet virüsüyle şirketlerin makine çalışma sistemini kontrol edebileceği ve tehlikeli emirlerle ciddi zararlara neden olacağını ifade etti. Çinli mühendis, söz konusu virüsü öldürmek için resmi şirket sitesinden bedava indirilecek bir program yaptıklarını söyledi.

Çin İnternet Ağı Enformasyon Merkezi’ne göre, Çin’de Haziran 2010 itibariyle 420 milyon internet kullanıcısı bulunuyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]