Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Belediyesi mezarlık ve çöplükleri özelleştirecek!

Ukrayna’nın başkenti Kiev Belediyesi, mezarlık, çöplük ve kanalizasyon atıkları toplama merkezlerini özelleştirilecek.

Hâlihazırda belediyeni satmayı düşündüğü; çöplük, mezarlık ve kanalizasyon atıklarını toplama merkezlerine işadamlarında elle tutulur teklif gelmese de işadamları belediyenin yönetimindeki bu yerlerin satılması fikrine sıcak bakıyor.

İşadamları ise hizmet sektörüne ait özelleştirmelerin her zaman para kazandıracağını ifade ediyor. Ukraynalı bir özel şirket yöneticisi Andrey Bezrukov; “Ben belediyenin sattığı mezarlık ve çöplüğü almak isterdim. Çünkü insanlar çöp attığı ve insanlar öldükten sonra gömüldükleri sürece kar edersin. Üstelik tekel olacağın için rakibin olmaz ve istediğin fiyatı korsun. Üstüne başkent Kiev belediyesini arkana alıyorsun daha ne olsun ” dedi.

Segodnya Gazetesi ise belediyenin bu fikri hayata geçirmesi halinde çöp toplama ve çevre temizlik fiyatlarının artacağını, şimdilerde rüşvetle alınan mezar yerlerinin fiyatlarının daha gerçekçi ve yüksek olacağını yazdı.

Kiev Belediyesi bünyesinde 197 kamu hizmeti veren kurum bulunuyor ve bunlardan hangilerinin özelleştirileceği netlik kazanmadı.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]