Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı engelli çocukların eğitimi konuşuldu

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Boris Jibrovsky, Kanadalı eğitimci Denise Conway ile bir araya geldi. İkiliyi bir araya getiren özel neden anlamlı bir görüşmenin konusu ise; “Ukrayna’nın Engelli Çocuklarına Eğitim” projesi oldu.

İkili görüşmede Jibrovsky; “Bu projeyle ilgili yasal alt yapı hazır. Bu konuyla uğraşmış deneyimli, nitelikli insanlar arıyoruz. Hedefimiz bu yardıma ihtiyaç duyan her çocuğa ulaşabilmek.”dedi.

Kanada Üniversitesi ve Millet meclisi üyesi  Denise Conway ise; “ Ukrayna’ya  eğitim alanında bu konuda destek vermek bizim için bir onur, yardıma ihtiyacı olan herkese bunu sağlamak için hazırız. Umarım bu proje başkaları için iyi bir model olur” şeklinde konuştu.

Kanada Engelliler Merkezi  Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından  finanse edilen bu projeye beş yıl (Nisan 2008 – Mart 2013) Kanada Üniversitesi ve Millet meclisi üyesi  Denise Conway başkanlık edecek.

Engellilerin sorunları, iş bulma ortamları ve daha kaliteli eğitim alma haklarının sağlanması, psikofiziksel şartların zenginleştirilmesi alanlarına eğilecek bu projenin Ukrayna’daki özellikle hedefi bölgesi Lviv ve Kırım.

Dmitry Şulikin, “Ukrayna Eğitimi”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]