Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmenistan’daki kitap fuarının onur konuğu Ukrayna oldu

Türkmenistan’ın ev sahipliğini yaptığı uluslararası kitap ve baskı ürünleri fuarı Sergi Köşkü’nde açıldı. Fuarda, dünyanın değişik ülkelerinden gelen devlet ve özel yayın evlerinin ürünleri ve kitaplarının sergilendiği standılar yer aldı.

Ukrayna fuara onur konuğu olarak katıldı. Ondan dolayı bu ülkeden çok sayıda devlet ve özel yayın evleri büyük bir stant açtı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Ukrayna’nın Aşkabat Büyükelçisi Valentin Şelalev, Türkmenistan ile Ukrayna arasındaki basımcılık alanındaki işbirliğinin daha da geliştiğini kaydetti.

Ukrayna’nın özel konuk olarak katıldığı fuarda, Türkiye’yi Zambak Yayınları temsil ediyor.

Türkmenistan Sanayi ve Ticaret Odası ile Devlet Yayınevinin ortaklaşa düzenlediği fuarın açılışına, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, devlet başkanı yardımcıları, bakanlar, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda kitapseverler katıldı.

Fuara başta Türkiye olmak üzere İngiltere, ABD, Fransa, Polonya, Çin, Hindistan, Pakistan, Avusturya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus, Özbekistan, Azerbaycan, Tacikistan, Ermenistan ve Güney Kore’nin aralarında bulunduğu 25 ülkeden 90’den fazla şirket katılıyor.

Zambak Yayınları statından sorumlu Ali Çopur, Cihan’a yaptığı açıklamada fuara çok geniş katılım olduğunu, ilk günden insanların adeta akın akın fuarlara geldiğini ifade etti. Zambak Yayınları’na özel bir ilgi olduğunu vurgulayan Çopur, şöyle konuştu:

“Zambak Yayınları okul öncesinden 5. sınıfa kadar öğrencilerin istifade edebileceği her türlü İngilizce kitapları ve test yayınlarını Aşkabat’a taşıdı. Zambak’ın yabancı yayın markası Selt’in çıkardığı İngilizce kitapları çok beğeni topladı. Fuar organizasyonundan çok memnunuz. Burada stant açmamız için Türkmenistan tarafından bütün imkanlar seferber edildi.”

Fuar, 26 Eylül Pazar gününe kadar açık kaldı.

 

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]