Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

MİT Rusça bilen eleman arıyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ‘dil bilir’ personel alım ilanıyla İbranice, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Farsça, Gürcüce, Makedonca, Rusça, Soranice, Yunanca dillerinden en az birini bilen eleman alacak.

Gazete ilanıyla personel alım duyurusu veren MİT, Türkiye’nin son günlerdeki dış politikasında önemli rol oynayan ülkelerin dillerine ağırlık verdi. Aralarında Kürtçe’nin bir lehçesi olan Soranice’yi de alacağı personel listesine ekleyen MİT, böylece Türkiye’nin bölgesindeki önemli ülkelerle istihbarat faaliyetlerine ağırlık verecek. Alınacak personelde aranan özellikler şöyle sıralanıyor:TürkiyeCumhuriyeti vatandaşı olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde öngörülen genel şartlara sahip olmak. En az lise ve dengi okul mezunu olmak (Lisans mezunu olmak tercih sebebidir). 01.01.1975 tarihi ve sonrası doğumlu olmak. Erkek adaylar için askerlik görevini fiilen tamamlamış olmak (Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora eğitimini tamamlamış adaylardan askerlik durumu tecilli olanların da başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Lise ve ön lisans mezunu adayların askerlik görevini fiilen tamamlamış olmaları gerekmektedir). MİT Müsteşarlığı memuru olmaya engel bir hali bulunmamak. Bu hususta Müsteşarlık mevzuatı ve takdiri esastır.”

Yazılı ve sözlü olarak dil sınavının yapılacağı personel alımında ayrıca Türkçe’ye hakimiyetin ölçüldüğü genel yeterlilik sınavı ve mülakat da yapılacak. Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) kapsamına giren; Arapça, Bulgarca, Çince, Ermenice, Farsça, Gürcüce, Rusça, Yunanca dillerinde son iki yıla alt sınavda 80 ve üstü puan alan adaylar ise lisan sınavının yazılı bölümünden muaf olacak ve sadece sözlü bölüme tabi tutulacak.

Posta yoluyla yapılacak başvurular 8 Ekim’de son bulacak. Başvuruda istenecek diğer belgeler ise şöyle: Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vesikalık fotoğraf yapıştırılarak aday tarafından imzalanmış İş Başvuru Formu. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi (Yurt dışındaki yükseköğretim kuruluşlarından mezun olanlar İçin ayrıcaYÖKtarafından verilmiş Denklik Belgesi fotokopisi). Varsa son iki yıla ait KPDS sonuç belgesi fotokopisi. Erkek adaylar için askerlik durumunu (terhis veya tecil) gösterir belgenin fotokopisi. ‘Dil Bilir Personel’ iş başvuru formu www.mit.gov.trinternetsitesinin ilan ve duyurular bölümünden doldurulabilecek.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]