Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Patlamanın altından 85 milyon dolarlık borç çıktı

Ukrayna’nın önemli ticaret kentlerinden Dnipropetrosk’ta, Peperonni restoranda yaşanan patlamanın altından 85 milyon dolarlık borç meselesi çıktı. Geçtiğimiz gün restoranda Sparta şirketi yöneticilerinin yemek yediği masanın altına yerleştirilen el yapımı bomba patlamış ve bazı kişiler yaralanmıştı.

Delo gazetesinde yayınlanan habere göre can kaybının olmadığı bombalı saldırı, Sparta şirketinin ortaklarına yönelik suikast girişimi olarak hazırlandı. Habere göre, Sparta şirketi yöneticilerine gözdağı vermek için gerçekleştirilen saldırının altında, şirketin 668,7 milyon Hrivnalık (85 milyon dolar) borcu var.

Saldırıyı gazeteye değerlendiren uzmanlar, Sparta şirketinin iflas istemek üzerine mahkemeye başvurması ve iflas kararı verilmesi durumunda şirketin borçları ödeme yükümlülüğü dondurulmasının yattığını belirtti. Ukrayna yasalarına göre bir şirketin iflasının mahkemece onaylanması durumunda şirkete kredi veren kuruluşlar dahi alacağını mahkeme kararı olmadan alamıyor. Şirketin iflasının kesinleşmesi durumunda ise mahkeme şirketin malları satarak alacaklılara sıra ile dağıtılıyor.

Sparta şirketinin iflasından en fazla Forum Bank, Motor (Zaporojya, Ukrayna), Yukun (Zaporojya, Ukrayna), Slavutuç Leasing (Ukrayna), Akvitens, Lüks Rent Servis şirketleri etkilendiği bildirildi. Şirketinden alacaklılar listesinde; Fantan Traiding Limited (Nikosya, Kıbrıs Rum) ve Forstoun Networks LLP (İngiltere) gibi yabancı şirketler de bulunuyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]