Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Hedef 2020 Ukrayna’nın AB üyeliği

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, göreve gelişinin 110’uncu günüde ilk geniş katılımlı basın toplantısını düzenledi. ‘Strateji 2020’ milli kalkınma planını ve hayata geçirmeyi hedefledikleri 60 reform hakkında bilgi veren Poroşenko, barış planın işlediğini ve savaşın en zor kısmının geride kaldığını ifade etti.

Shakespeare’den alıntı yaparak; “Olmak ya da olmamak.” durumu ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Poroşenko, reformlara dikkat çekerek işe yargı reformundan başlayacaklarını belirtti.

Yakın gelecekte Ukrayna olarak, Avrupa Birliği (AB) üyeliği perspektifine sahip olacaklarını ifade eden Poroşenko; “AB’nin kapıları bize açık. Biz de o kapıyı çalma hakkına sahibiz.” dedi.

Ülkesinin AB ülkeleri arasındaki farkı kapatmak için çok çalışması gerektiğini dile getiren Poroşenko, 2020 yılında AB üyeliğine başvurmak ve Avrupa yaşam standartlarına ulaşmak için bir dizi reform yapacaklarını ifade etti.

Reformların başarıyla yapılması halinde 2020 yılında AB’ye tam üyelik için başvurabileceklerini kaydeden Poroşenko, reformlar hayata geçirilmemesi halinde ise Rusya ile baş başa kalacaklarını dile getirdi.

Poroşenko, 2020 stratejinin temel önceliklerini; “Yolsuzlukla mücadele, iktidar ve bürokrasinin yenilenmesi, yargı reformu, kolluk reformu, sorumluluğun güçler ayrılığına dağıtılması, vergi reformu, piyasalarda sapmalara yol açan düzenlemelerin kaldırılması (deregülasyon) ve girişimciliğin teşviki, güvenlik ile savunma sisteminin reformu ve dünya genelinde Ukrayna’nın bilinirliğinin artması.” şeklinde sıraladı.

PUTİN İLE AVRUPA’DA GÖRÜŞECEK

Ukaryan Cumhurbaşkanı önümüzdeki üç hafta içerisinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Avrupa’da bir araya geleceklerini bildirdi. Putin ile bir araya gelmenin hazırlıklarının devam ettiğini belirten Poroşenko, toplantının kaderinin barış planının başarısına bağlı olacağını söyledi.

Yerli ve yabancı basının yakından takip ettiği Poroşenko’nun basın toplantısının süresi iki saati aştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]