Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özgür basın demokrasinin en önemli göstergelerinden birisidir

Ekim ayı sonunda düzenlenecek yerel seçimlerin Ukrayna için önemli bir demokratik test olduğunu söyleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, adayların basın organlarına erişiminden seçim komisyonlarının çalışmaları ve oy verme işlemlerinin gerçekleşmesine kadar bütün aşamalarda demokratik kurallara saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Basın özgürlüğü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AKPM Başkanı Çavuşoğlu: “Özgür basın demokrasinin en önemli göstergelerinden birisidir.” dedi. Ukrayna makamlarının basın üzerindeki devlet baskısı olduğuna yönelik iddiaların yanıtlanması için gerekli adımları atmaları gerektiğini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz ay kaybolan gazeteci Vasyl Klymentyev ile ilgili soruşturmanın titizlikle yürütülmesi hususuna da değindi.

Kiev’deki temaslarının ardından bugün Odessa şehrine geçen olan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, burada yerel ve bölgesel yöneticiler ile bir araya gelecek. Çavuşoğlu’nun Odessa’da ayrıca ‘Odessa Ulusal Hukuk Akademisi’ öğretmen ve öğrencileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]