Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çavuşoğlu: Ukrayna’da demokrasi için Avrupa Konseyi yardıma hazır

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ukrayna’nın demokrasi ve insan hakları alanlarında yükümlüklerini yerine getirebilmesi için Avrupa Konseyi yardıma hazırdır.” dedi

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında bugün Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Meclis Başkanı Vladimir Lytvyn, Dışişleri Bakanı Kostantin Gryshchenko ve eski Başbakan ve muhalefet lideri Yulia Timoshenko ile görüştü, siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile de bir araya geldi.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna Meclis Başkanı Vladimir Lytvyn’in gerçekleştirdikleri görüşmede; Seçim kanunu, Ukrayna’daki Anayasal değişiklikler, yargı reformu, yolsuzlukla mücadele ve basın özgürlüğü konularının gündeme geldiği aktarıldı. AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç; “Avrupa Konseyi ile Ukrayna’nın işbirliği başarılı bir şekilde devam etmektedir.” dedi. Ekim ayı sonunda Ukrayna’da gerçekleşecek yerel seçimlerin dürüst ve şeffaf bir şekilde geçmesini dilediklerini ifade eden Yanukoviç, AKPM’nin Seçim gözlemcisi göndermesini ve AKPM Başkanı olarak Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu alanda desteklerini beklediklerini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı ve Meclis Başkanı’nın Ukrayna’da reformlara devam edilmesi konusunda ortak arzuya sahip olmalarını görmüş olduğundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, “Ukrayna’nın demokrasi ve insan hakları alanlarında yükümlüklerini yerine getirebilmesi için Avrupa Konseyi yardıma hazırdır.” dedi. Bugün gerçekleştirdiği temaslarda Ukrayna Dışişleri Bakanı Kostantin Gryshchenko ve Ukrayna eski Başbakanı ve muhalefet lideri Yulia Timoshenko ile de görüşen AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yarın Başbakan Mykola Azarov ile bir araya gelmesi bekleniyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]