Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM!

Ülkemizde düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takım’ımız finalde ABD’ye 81-64’lük skorla kaybetti. Bu sonucun ardından ABD zirveye çıktı, 12 Dev Adam ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Turnuvayı tek yenilgiyle tamamlayan Ay-Yıldızlılar için son sözü taraftar söyledi: Türkiye, sizinle gurur duyuyor.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, imkânsızı gerçekleştirmek için çıktığı final maçında ABD’ye 81-64 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Hedefini 6 yıl önce koyduğumuz FIBA 2010’da önce firesiz gruplardan çıktık. Ardından Fransa’yı eledik. Slovenya’yı farka boğduk. Yarı finalde Sırplara son saniyede büyük ders vererek finalist olduk. Ne olursa olsun dünya ikincisiydik artık. Gümüş madalyamız garantiydi ama 12 Dev Adam’ın gözü dönmüştü. İkincilik yetmiyordu. Altın madalya istiyordu. 2012 Olimpiyatları’na direkt gitmekti amaç. 75 milyon insanı sevince boğmaktı arzu.

Bütün bu isteklerini gerçekleştirecek karşılaşma, yapılan hava atışıyla başladı. İlk çeyrekte iyi gidiyorduk. Hidayet, Ömer Onan ile sayılar bulduk. Bu periyotta son 4 dakikaya girdiğimizde Hidayet’in üçlüğü bizi maçta ilk kez üstün yapıyordu: 15-14. Bu dakikadan sonra hakemler ile Kevin Durant’ın iyi çalışması bizi geriye düşürdü ve ilk periyot 17-22 ABD’nin üstünlüğüyle sonlandı.

İkinci çeyrekte meşhur alan savunmamız Amerikalıları tutmaya yetmiyordu. Bununla birlikte hücumdan da basit hatalarla dönüyorduk. İkinci yarının sonunda 20 sayıya ulaşan Durant’ın denediği her atış sayı olunca 15. dakikada fark ABD lehine gelişti: 21-31. Hidayet ve Ersan’ın azımsanmayacak gayretleriyle toparlansak da soyunma odasına 42-32 yenik gittik. İkinci bölüme çok kötü başladık. Bu bölümde Durant’tan yediğimiz iki üçlük, maçın kırılma noktası oldu. Durant’la beraber Westbrook ve Odom’u da durduramayınca son bölüme 61-48 geride girdik. Maç kopmuştu ve Amerika 40 dakikanın sonunda altın madalyaya ulaştı: 64-81.

Alkışlarla çıktık alkışlarla ayrıldık
A Milli Basketbol Takımı, final maçında ısınmak için sahaya çıkarken, salonu dolduran Türk basketbolseverlerden büyük alkış aldı. “12 Dev Adam” şarkısı eşliğinde milliler sahaya çıkarken, salondaki taraftarlar ayağa kalkarak, Milli Takım’a büyük destek verdi. ABD Milli Takımı ise sahaya çıkarken ise ıslıklandı. Maç sonunda da salondan mağlubiyetle ayrılmamıza rağmen Ay-Yıldızlı ekibimiz ayakta alkışladı.

Efsaneler Sinan Erdem’de taçlandı
Final maçının devre arasında basketbol tarihinin efsanevî oyuncu ve antrenörleri, FIBA tarafından ödüllendirildi. İşte ödül alan isimler: Vlade Divac, Dragan Kicanovic (Sırbistan), Dino Meneghin (İtalya), Cheryl Miller (ABD) Arvydas Sabonis (Litvanya), Oscar Schmidt (Brezilya), Natalia Zassoulskaya (Rusya), antrenörler Lindsay Gaze (Avustralya), Evgeny Gomelsky (Rusya), Mirko Novosel (Hırvatistan).

Hidayet Türkoğlu en iyi ilk 5’e girdi
ABD’nin şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda en iyi 5 açıklandı. Sırbistan’ın başarılı oyuncusu Milos Teodosic, Arjantin’in yıldızı Luis Scola, ABD’nin genç oyuncusu Kevin Durant, Litvanya’nın yıldızı Linaz Kleiza ve Milli Takımımız’ın yıldızı Hidayet Türkoğlu, turnuvanın en iyi 5’ini oluşturdu. ABD’nin şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Durant, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.
[Maçın Analizi]

Kırılma noktası: İkinci çeyrekte özgüvenimizi yitirdik
İlk çeyreği 20-17 geride bırakmamıza rağmen oyunda hep vardık. Fakat ikinci çeyreğin başından itibaren oyuncularımızın yaşadığı özgüven sorunu kendini hissettirdi ve Durant’ın alan savunması karşı üçlükleri maçın kırılma noktası oldu.

Maçın adamı: Kevin Durant, her attığı basket oldu
ABD’nin yeni süperstarı Kevin Durant dün gece de sahnedeydi. NBA takımlarından Oklohoma’da forma giyen ve geçen sezon sayı kralı olan Durant, sahada kaldığı 39 dakikada 7/13 üç sayı, 3/4 iki sayı isabetiyle 28 sayı üretti, 5 de ribaunt aldı.

Hayal kırıklığı: Ömer Aşık beklentileri karşılayamadı
Ömer Aşık çok etkisiz kaldı. Önümüzdeki sezon NBA takımlarından Chicago Bulls takımının formasını giyecek olan genç pivotumuz Ömer Aşık, dün gece ABD karşısında çok etkisizdi. 2/6 isabetle 5 sayı üretebilen Ömer Aşık, 4 de ribaunt aldı.

Maçın sayısı: 68
ABD, potamızı 68 kez sarstı. ABD Milli Takımı maç boyunca potamıza 68 kez şut kullandı. Türkiye ise 55 kez ABD potasını yoklayabildi. Yani ABD, bizden 13 kez daha fazla hücum etti. Kevin Durant’ın 7/13 üç sayı isabetiyle oynadığı maçta Amerika 33 kez üçlük şut kullandı ve bunların 11’in de isabet sağladı.

TÜRKİYE: 64 – ABD: 81
TÜRKİYE: Kerem Tunçeri 7, Ömer Onan 7, Hidayet 16, Ersan 7, Ömer Aşık 5, Kerem Gönlüm 4, Ender 6, Sinan, Semih 9, Oğuz 3, Cenk, Barış Ermiş
ABD: Billups 4, Rose 8, Durant 28, Iguodala 4, Odom 15, Chandler, Curry 3, Gay 6, Westbrook 13, Gordon, Granger, Love
1. PERİYOT: 17-22
DEVRE: 32-42
3. PERİYOT: 48-61
HAKEMLER: Christiano Maranho (Brezilya), Luigi Lamonica (İtalya), Juan Arteaga (İspanya)
SALON: Sinan Erdem

UkraynaHaber.COM

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]