Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB: YSK kararından çok endişeliyiz

Avrupa Birliği, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 12 bağımsız ismin milletvekili adaylığının iptal kararına tepki gösterdi. AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada Komisyon’un YSK kararından “çok endişeli” olduğu ifade edilirken, kararın gerekçesinin ve gelişmelerin yakından takip edileceği kaydedildi.

“Her halükarda hükümetin 2009 sonlarında başlattığı demokratik açılımın bazı ilk adımların ardından fiilen durma noktasına geldiği görülüyor.” denen açıklamada, yeni hükümetin seçimlerden sonra sürece “yeni hayat zerk etmesinin hayati ehemmiyette” olduğu kaydedildi.

Açıklamada Türkiye’nin güneydoğusunun barış, demokrasi, istikrar yanında iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmaya ihtiyaç duyduğu belirtilerek, Kürt sorununun diyalog ve Türkiye’nin demokratik kurumları marifetiyle çözülmesi gerektiği vurgulandı. Komisyon, “Bu sürecin başarısı bütün siyasi partilerin ve bütün toplum katmanlarının katılımı ve desteğini gerektirmektedir.” dedi.

AB Komisyonu, 1998’den bu yana her sene yayınladığı ilerleme raporlarında Kürt meselesini yakından takip ediyor.

Brüksel Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]