Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar eski Sovyetlerin en vatanseveri çıktı

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Gallup’un yaptığı araştırmaya göre eski Sovyetler Birliği cumhuriyetlerim arasında en vatansever millet Ukraynalılar çıktı.

Gallup’un vatanseverlik araştırmasında 5 Ukraynalıdan birisinin yurt dışında çalışmak veya okumak istediğini 6 Ukraynalıdan birisinin ise yurt dışına temelli şekilde göçmek istediğini ortaya çıkardı.

Vatandaşların yurt dışında çalışma isteği sıralamasında ilk sırada yüzde 53 ile Moldova gelirken, yüzde 44’ük oran ile ikinci sırada Ermenistan ve üçüncü sırada ise yüzde 22 ile Rusya geldi. Ukraynalıların ise yüzde 21’i yurt dışında geçimini sağlamayı düşünüyor.  

Uluslararası Mülteci Organizasyonu Kiev Temsilciliği Uzmanı George Gagauri DW’ye yaptığı açıklamada yurt dışına çıkan Ukraynalıların yüzde 67’sini erkeklerin oluşturduğunu bunların büyük bir kısmının Rusya’da inşaatlarda çalıştığını, yurtdışındaki geri kalan bayan kısmının ise genellikle İtalya’da çalıştığını belirtti.

Araştırmaya göre eski Sovyet ülkeleri genelinde yurt dışına geri dönmemek üzere göçmek isteyen vatandaşların yüzdesi şöyle: Ermenistan yüzde 39, Moldova yüzde 36, Belarus yüzde 29, Kırgızistan yüzde 18, Ukrayna yüzde 15, Gürcistan yüzde 14 ve Rusya yüzde 11.

Yunus Erdoğdu Kiev (CİHAN)

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]