Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, 6 çocuğun ölümüne yol açan esrarengiz virüsü araştırıyor

Ukrayna’nın Nejin kentinde bulunan ve özürlü çocukların kaldığı yatılı okulda 6 çocuğun hayatını kaybetmesi paniğe yol açtı. 7-11 Ağustos günleri arasında yaşları 7 ila 19 arasında değişen 6 çocuk henüz teşhis koyulamayan bir virüsten dolayı yaşamını yitirdi. Okulda kalan 5 çocuğun ise hastanede tedavisi sürüyor.

Bölgenin salgın hastalıklar başhekimi Nikolay Donets yaptığı açıklamada, 6 çocuğun ölümüne neden olan virüsün A yada B gurubundaki grip virüsü olmadığını, hala ne tür bir virüsle karşı karşıya olduklarını tespit edemediklerini söyledi.

Bölge Valisi Vladimir Homenko’un talimatı üzerine geniş katılımlı bir araştırma komisyonu kuruldu.

Öte yandan hastaneye kaldırılan 5 çocuktan 3’ü yoğun bakımda tedavi görürken ikisinin durumu ciddiyetini koruyor. 67 özürlü çocuğun kaldığı Nejin yatılı okulunda her yıl 7-8 çocuğun öldüğü belirtiliyor. Bir hafta içinde gerçekleşen 6 ölümün esrarengiz bir virüsten kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. Hâlihazırda uzmanlar vakanın meydana geldiği yatılı okuldaki çalışmalarını sürdürüyor.

Yunus Erdoğdu Kiev (CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]