Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç: “Özgür basın için elimden geleni yapıyorum”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (International Press Institute) ülkesindeki basın özgürlüğü konusundaki eleştirisine cevap verdi. Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI)’nün resmi sitesinde yayınlanan bir yazıda, Ukrayna’da basın özgürlüğü eleştirilmişti.

Bunun üzerine Viktor Yanukoviç, IPI’nin iddiasına cevaben; “Ukrayna’daki basın özgülüğün gelişmesi ve kalkınması, geri dönüşü olmayan bir yol. Ben hiçbir zaman sansüre ve geriye dönüşe veya herhangi bir yolla gazetecilere baskı uygulanmasına izin vermeyeceğim.” dedi. Yanukoviç, IPI’nin eleştirisinde yer alan detayların bundan sonra göz önüne alınacağını kaydetti.

IPI’nin eleştirisinde Batı yanlısı haberler yapan TV-i ve Kanal 5’in yayın frekanslarına el konulmasına ilişkin ise Yanukoviç; “Bu tamamen bir mahkeme kararı idi. Benim mahkemeye baskı yapma hakkımın olmadığını gazetecilerin de bilmesi gerekir. Benim buradaki duruşumu anlayacaklarına eminim. Kanal 5’in yeniden yayın hayatına başlaması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Kanal 5, benim de en çok izlediğim kanallardan bir tanesi, birçok defa muhabirleri ile görüştüm ve demeç verdim.” dedi.

Yanukoviç ülkesinde daha fazla yeni ve bağımsız TV kanalları olmasını istediğini belirterek ortada mahkeme kararı varken müdahil olmasının doğru olmayacağını söyledi.

Ukrayna’daki basın mensuplarının kendilerini serbest hissetmeleri için ne gerekiyorsa yaptığına vurgu yaparak Yanukoviç,basına karşı her zaman açık olacağını beyan etti.

Temmuz ayında ise dünyanın en büyük uluslararası gazetecilik örgütü olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Yanukoviç’i ülkedeki basın özgürlüğü korumaya çağırarak, çeşitli önerilerde bulunmuştu.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]